A vállalton belüli egység formai kifejezőjeként funkcionál a vállalatot képviselő alkalmazottak által használt névjegy is.

A névjegyek követik a vállalat imázsát, azaz egyszerű, könnyen áttekinthető és minden szükséges információt tartalmazó formátumban készülnek.

A névjegyek fontos jellemzője, hogy egy vagy kétnyelvűek, hiszen pl. cégcsoport esetén az  anyavállalathoz való tartozás egyik jele az idegen nyelvű szövegezés, másrészt a vállalat üzleti kommunikációjában leggyakrabban használt nyelv is lehet a német, vagy az angol, stb.

Egységes névjegyhasználat

Egységes névjegyhasználat

A névjegyek készíttetésének menete kialakul. A megrendelés pl az ügyvezető asszisztensének, vagy PR menedzser (public relations- közönség- kapcsolat, kommunikációs kapcsolat –menedzser) feladata.

Érdemes olyan nyomdát ( esetleg kettőt) találnunk, akikkel más print eszközöket is készíttetünk, így a céggel való kapcsoltuk jó, rugalmasan alkalmazkodnak a cég kívánságaihoz, akár nagyobb megrendelést is rövid idő alatt képesek teljesíteni.

A cég minden adminisztrációs területen dolgozó alkalmazottját lássa el névjegyekkel, a külső partnerekkel való személyes érintkezések során az etikett alapján is kötelezőnek tekinthető használatuk.

Az európai névjegykártyákon csupán egyszer szerepel a logó a jobb felső sarokban. A névjegykártyák általában szimmetrikus felépítésűek, a bal oldalon a tulajdonos neve és beosztása szerepel, míg a jobb oldalon a vállalat neve, címe és tulajdonos elérhetőségei szerepelnek, azaz a központ telefon-, és faxszámai, a saját vonalas és mobil telefonszáma, valamint e-mail címe. Ezáltal bármikor elérhető partnerei számára.

Az Ázsiai-és Közép Amerikai típusú névjegykártyák jellemzője, hogy a szimmetria nem függőlegesen értelmezhető, hanem vízszintesen. A felső részben szerepel a tulajdonos neve és beosztása angol nyelven. Egy vízszintes vonallal elválasztva szerepelnek az adott vállalat adatai.